Naken og auforisk nedover gressplenen

Categories Tilbake Til Livet

Reklame | TTL

FØLG BLOGGEN HER

Rrrrulla naken nedover gressplenen.  Ja, jeg har gjort det også.

Det er bare en av mange ting et liv litt dypt nede i kartongen kan bringe. Vi har alle både sett og utført de merkeligste ting i fylla, eller annen rus for den saks skyld. Rus er rus.

Fullstendig Blackout

Det var sommeren jeg rullet naken nedover gressplenen. Fin sang?

Jeg husker ikke en flik av det. At jeg har gjort det, har jeg bare blitt fortalt. Det er en av de få blackout’ene som er helt borte. En virkelig blackout. En av de jeg ikke har et flash av en gang, men det sier jo nok.

Det sier meg at noen så det, ellers hadde jeg tross alt ikke blitt det fortalt. Vi får bare håpe barna ikke så det – at de sov. For en annen ting vi vet når det kommer til vakre sommernetter, er at de er lyse …

Blackouten forteller meg allikevel ting jeg kan om meg selv fra før, men som jeg må våge å se for og se hvem jeg er når jeg drikker. Det er helt nødvendig, og vi må guides til det verktøyet – holdes i hånden gjennom.

En ting er sikkert, jeg så mye værre ut enn dette da jeg rullet auforisk ned over gressplenen i hagen. La oss håpe at barna sov på denne alt for lyse sommernatten.

 

Det forteller meg at noe klikka i hjernen min den natten

Se det for deg: en helt normal husmor med jobb, to små barn og barnas venner på besøk på en helt vanlig sommerkveld. Pølser, brus og godteri serveres mellom lek og moro. En moro som mammaen deltar i med største selvfølgelighet. Det er helt vanlig. Det er det mammaer gjør.

En helt normal barne-dag i en helt normal Nesodden-hage. Med en så absolutt fungerende og god mor til stede. Faktisk en av de bedre leke-mødrene på hele Nesodden. En fullstendig promillefri mamma.

… som ikke drikker før barna har lagt seg.

Det er oss. Det er deg og meg. Det var meg denne dagen også. Inntil jeg ikke husker mer.

Det må ha vært en fin dag inni meg også faktisk – i og med at jeg ikke skjelte ut noen midt på natten, ringte mamma eller satt alene i en krok med krokodilletårene mine.

Neidaneidaneida

Jeg valgte å rulle kliss naken nedover hagen mens jeg nynnet topp 20 fra VG-lista.

 

På jobb med de rusavnegige i Tilbake Til Livet. På vei mot å slippe, ikke slutte.

Vi dytter det bort

Og så lenge du gjør det jobber du ikke med edruskap. Da bare stopper du en gang i blant. Til neste gang det smeller. Da ser du ikke dine egne konsekvenser for bare dytting. Da får du det ikke bedre etterhvert, for da er det en ting til du ikke ser. Du ser ikke at:

Dette er deg i rus, det er ikke deg

Hvis du nå f.eks tenker: “herregud for en gal dame. Rulle naken nedover hagen. Sånt har aldri jeg gjort!”. Da ser du ikke den berømte skogen for trærne sine. Da er du fremdeles i den fasen hvor du ser så godt du kan etter forskjeller istedenfor likheter.

Og hvorfor gjør vi det?

For å fortsette dyttingen. Dytte, dytte dytte, Orker ikke tenke! Det var før det ..

Du er kanskje ikke utagerende som meg? Og ser ikke likhetene? Du har likhetene inni deg i rusens mulm og mørke – alt har bare en annen vri. En innadvent, isolert vri du kanskje kaller “deprimert”, mens psykiateren er helt enig og dytter i deg en pille til.

Jeg gjentar det like godt: det er rusen som gjør disse tingene med oss. Det er ikke deg, det er deg i rus. Det er deg med psyko aktive midler innabords.

Jeg kan love deg en ting, jeg er ikke så mye naken for tiden. Spesielt ikke på Karl Johan eller i hagen min. Ikke andres hager heller for den saks skyld.

Jeg er ikke naken rundt om kring fordi jeg ikke er nudist. Ikke at det er noe galt i å være nudist, men jeg er ikke det.

Jeg kan derimot ikke garantere hvem jeg er hvis jeg tar en drink i dag. Sannsynligvis et monster. Men kan jeg drikke to drinker og oppføre meg pent? Ja selvfølgelig. Det kan vi alle. Jeg har bare ingen garanti for at det kommer til å gå bra. Derfor drikker jeg ikke de to drinkene.

Det er avhengighet

Du har ingen garanti for at det skal gå bra i kveld

“Konge om natten konge om dagen” er bare en bullshit-frase. Rus er psyko aktivt over tid. “Fylla har skylda” derimot, er helt sant. Du er ikke deg i påvirket tilstand, for du har ingen garanti for hvor påvirket du blir i kveld.

Derfor er du heller ikke gal, ikke i det hele tatt. Du mangler bare oppskriften til hjernen for å slippe. Den er vi helt nødt til å ha, og vi kan bare få den ved å lære den av en som har gått veien før oss.

Grundig

 


Ruscoach: [email protected]

3 kommentarer

3 thoughts on “Naken og auforisk nedover gressplenen

  1. Blink. Jeg ser etter forskjellene,og blankpolerer selvtilliten med at det. DET!
    HAR I ALLE FALL IKKE JEG GJORT.
    Dytter alt det andre ned i fortrengelsen. Vil ikke se skammen og kjenne bitter flauhet. Takk for påminnelsen.

  2. Da bare stopper du en gang i blant. Til neste gang det smeller.

    Denne setningen traff meg rett i solar plexus.
    Nei, jeg har aldri vært utagerende og rullet ned en plen bokstavlig talt, men jeg har rullet ned mine «plener».

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.