Endelig har Rødvinskuren Kommet til Oss!

Endelig kan vi drikke igjen!

Nyhet! Endelig har forskere funnet ut at du – ja, nettopp du som sliter mest, du med skjelvinger og angst, du som raserer både følelsene dine og alle rundt deg, du som har overbevist deg selv om at du overhode ikke er rusavhengig, du som bare drikker litt, men blir ravende dritings uten at noen ser på, du kan nå bare fortsette!

Gledelige nyheter kommer fra oven: du slipper og slutte! Det finnes en skole for deg, en fantastisk teori som har hjulpet mange: du kan nå øve på å nippe til glasset, drikke en halv flaske whatever og kose deg foran peisen med lammesteik, gode samtaler og vintersex på lammeskinnsfellen! Endelig har gud trådt ned til oss med sin nådige hånd og svøpet oss inn i champagnebommullen.

Kjære Professor, behandlere og terapeuter av dukannåtrappenedforrestenavlivetogkosedeggluggihjel

Ligg unna oss rusavhengige med teoriene deres, for det er nettopp GluggIHJEL vi snakker om her. Kom dere inn i en vanlig jobb og snakk om noe dere har erfaring med. I den jobben dere har nå, einer dere dere ikke til noe annet enn å kjøre truck! Hva sier dere f.eks til mennesker som er allergiske mot nøtter? Du kan spise litt?

Jeg vet om noen av dere og har visst om det lenge. Jeg hadde glemt det fordi det er helt hinsides all fornuft. Reduksjon av en kronisk og progressiv sykdom? Ærlig talt! 

Hvorfor ble jeg minnet på det i dag? Fordi jeg ble kontaktet av en person som har det utrolig vondt. En som har gått på jegskalbaredrikkelitt-kurset deres. Familien til denne personen har det ikke noe bedre, det kan jeg garantere.

Kurset kostet over 10.000 kroner. Personen dro håpefull hjem, og slet videre etter fullført kurs. Selvfølgelig slet denne personen videre! Vi snakker om avhengighet her. Etterbehandling ble også personen tilbudt – for 1000 kroner timen. 

Hva slags etterbehandling er det vi snakker om? Drikk litt saktere og kos deg? Hvis du ikke klarer det, så er det bare å komme tilbake med lommeboken din, du vet den som allerede er tom etter mange år med forbruk.

Her er linken til det mest kjente kurset og derfor det farligste. Det som står i beskrivelsen er farlig fordi det ikke en gang har et rotskudd i virkeligheten! Det står blant annet at det egner seg for folk som “tviler litt”, “ikke har vært innlagt før” osv. Vel! Hvis folk tviler litt og går til dette steget – oppsøker hjelp, da har de det så vondt og sliter såpas mye (også de rundt personen) at de kommer til å bli ødelagt av dette. Det er nemlig INGEN som går til et sånt steg uten å slite. Til stor advarsel:

ALKOHOLREDUKSJONSKURS – FANNY DUCKERT

Jeg blir provosert bare av å skrive ordet alkoholreduksjon, mistenkelig nok blir det også rødt i retteprogrammet – for det er nettopp hva det er: RØDT!

Man trenger ikke kurs for å redusere alkoholinntak, hvis man kan redusere det, så har man ikke ett problem. Ergo, man trenger ikke dere.

For mange år siden vurderte jeg selv å strippe meg selv for kontanter, løpe til dere å lære meg dette kvakksalveriet. Selvfølgelig! Jeg ville da for guds skyld ikke kutte ut helt og det er nettopp det dere satser på. Dere har helt rett, ingen av oss vil gi opp glasset. Dere appellerer nok enormt til den “vanlige” husmoren, legen, advokaten, læreren, fruen i Bogstadveien . de som virkelig føler at de må må skjule sitt bruk. De som bare tviler litt, som ligger på kanten av overforbruk, den kanten vil de uansett stupe over etterhvert og føle seg som den eneste på jord som ikke klarer det. Ja? For de klarte jo ikke det dere lærte bort! 

Disse menneskene ødelegges over tid med denne livsfarlige tilnærmelsen. Dere sender folk inn i en lang og meget forvridd kamp. En kamp de ikke skjønner, fordi de tror at de burde ha klart det etter ett besøk hos dere. Hva skjer da? Total isolasjon og en følelse av udugelighet som ikke kan sidestilles. Hvorfor holder dere på med denne typen tortur av så mange mennesker?

 

SKAM DERE

 

Dere ødelegger menneskeliv – intet mindre. Dere knuser ikke bare håpet til den det gjelder, dere knuser håpet til de rundt – hjelpeløse pårørende som blir sittende å nippe til glasset sammen med den nå nyutdannede lærlingen deres og tror at “endelig! Nå kan vi kose oss sammen”. Saken er at både den pårørende og alkoholikeren håper på nettopp det. Alle mennesker vil kose seg – det skulle bare mangle. I lengden går det rett til helvete, for rusavhengighet er en kronisk og progressiv sykdom. Dere leker med liv og gir feilinformasjon, dere øker antall diagnoser og dreper sakte. 

 

 

Vi har en sykdom som ikke kan kureres, den er styrt av hjernen, den er styrt av traumer, uansett hvor små de traumene er. Den er styrt av (spennende link:) AMYGDALA, en del av hjernen som husker løsninger og ikke reflekterer.

Dere må slutte å ta fra oss sjansen til å få et bedre liv, vi kan ikke kjempe mot et eksisterende glass, så hvorfor skal dere på død og liv ha det i oss?

Ingen vil slutte å drikke – ikke engang de som ikke er avhengige. De som er avhengige vil helst SLIPPE å slutte og drikke. Dette hjelper dere til med og fyrer opp under et allerede stort familiebål. Kanskje det hjelper en stund, kanskje det til og med hjelper en god stund, og så til slutt, blir det verre en det noen gang var, fordi utviklingen har gått som en dampveivals i underbevisstheten til den det gjelder, “sprekken” blir altomfattende og lang, ikke som et vondt år, men som kanskje 10 vonde år til og evt direkte i graven. Hvor er dere da? Opptatt med neste pasient?

Vi har en sykdom som ikke kan kureres av andre enn oss selv, i samarbeid med andre nyktre/edrue alkoholikere og noen få fagpersoner som faktisk vet hva dette dreier seg om. Og disse menneskene må vi ha, det er umulig å gjøre dette alene (selv om vi insisterer på nettopp det og drikker videre). Og dere?

LIGG UNNA!

Del mer enn gjerne

 

Hvis du vil følge denne bloggen må du nesten følge bloggssiden min på FB, den er HER. Vil du følge min personlige side er det bare å spørre HER.

  1. Dødsbra skrevet!!! Og helt sant, Julie Winge.
   Blir oppgitt av «hyggetanter» som ikke har peiling på hva de snakker om. Det neste blir vel vinsmakingskurs i Frankrike for alkoholavhengige.
   Inkompetanse er en farlig kompetanse.

  2. Anonym: Ja, ikke spytt bare kos deg! Og kos deg med angsten du får etter å ha danset på bordet på Cafe de drita:) Nei, jeg kommer ikke til å gi meg på den! Tusen takk:)))

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg