Tantepose lager hekk

Categories Blogg

Det hele begynte veldig uskyldig – jeg ville ha en hekk i hagen og jeg ville ha den fort og høyt. Ikke så rart kanskje, innsynet er intet annet en formidabelt og f.eks nudisme ville vært helt katastrofe:

 

Nei, det er ikke hunden jeg viser deg (jada den er søt). Det er innsynet sa jeg

 

Ikke egentlig så uskyldig heller , lengden er på 40 meter.

Jeg googlet fedighekk. Ja? Jeg har da aldri likt hagearbeid. Noe så konservativt og tantete! Ferdighekk var for dyrt. Hekk var kjedelig og grønt. Frika hekk? Jeg googlet fortvoksende busker og trær og dumpet bort i roser. Hittil i livet har jeg aldri ofret roser en tanke. Hmmm. Jeg har drept hver eneste inneplante jeg har hatt opp gjennom livet. Men jeg har jo masse sol her ute? Jeg fikk dilla på å google roser. Rosehage?

Dette var i mars. Jeg snek meg ut i hagen og møtte alle de gamle frukttrærne som står der. 16 trær jeg alltid har drømt om å kvitte meg med

 

Som du ser er også påskegrisen nervøs på grunn av disse gamle trærne 

Men hvordan? (Julie, du skulle bare ha en hekk). Hva om jeg fikk noen til å sage de helt helt ned til marken med motorsag? Jeg tør ikke å bruke motorsag selv! Plutselig satte kravet inn, jeg ville gjøre noe med det med en gang! Hva hvis jeg maltrakterer trærne med håndsag nå? Da kommer det sikkert noen å hjelper meg etterhvert… Så tenkt, så gjort. Jeg har posert på bildet fordi dette er et blogginnlegg og på blogger skal man posere. det har jeg sett selv:

 


Klærne jeg har på meg er dessverre ikke fra NELLY og du kan ikke kjøpe dem HER med rabattkoden Julie04 . Du prøvde ja, jeg sa jo at du ikke kunne det.
 

Ny oppdagelse: mens jeg sto der å sagde med håndsagen, begynte hjernen å spinne.

Hva med en helt ny plen? Ærlig talt – man vil ikke løpe barbeint på dette (her i utstyr som ikke en gang er fra Helly Hansen):

 

 

Nå har det seg slik at hagen er på 3,5 mål (Julie, du skulle bare ha en hekk). Men hvis jeg bare pudrer den med litt jord og sår litt? Da blir det fint?

Hjernen spant videre – jeg bestiller et lass med jord og gjør det ordentlig!

Så nå står jeg her, midt i en gedigen hage med avsagde trær, oppgravd grøft på 40 meter som venter på små hekkplanter, en lastebil som kommer på onsdag med 15m3 jord og min tapre kjæreste som løper rundt med motorsag og graver opp gedigne røtter. (solbrillene som du nesten ikke ser på hodet hans er faktisk fancy)

 

 

Og hjernen ga seg ikke der nei! Jeg oppdaget steder på tomta som hadde ypperlig potensiale til å bygge opp rette og konservative platåer. Nå vet ikke jeg hvordan man gjør det, men jeg graver og bygger…

 

 

Du forventet deg kanskje et rusrelatert innlegg? Ikke noe problem, jeg gravde opp denne der hekken skal komme:

 

 

Om det kan ha vært min ølflaske? Niks. Jeg brukte da aldri opp tid og vekt på en liten 0,33 flaske med vann (øl). For øl var som vann for meg, jeg skylte ned de andre varene med øl og da kjøper man ikke småflasker. Nei du, dette er ikke et rusrelatert innlegg og hvis du vil ha det kan du faktisk trykke HER å lese mine noe mer alvorlige sider. 

Skryt: Min bedre halvdel (altså min utrolig kjekke og snasne kjæreste) og jeg har gravd i seks timer hver dag hele påsken, lenge leve hageglede. Kjæresten min er ikke bare snasen, han er sky, så du får ikke se ham ordentlig:

 

 

Hekken skal selvfølgelig ende opp med å ha busker som dette på rekke og rad

 

 

Rosene jeg googlet meg frem til heter Hope for Humanety, har en dyp knallrød farge, vokser i klaser, er kanadiske og hardføre, H4, trenger ikke å klippes ned, blir opp til 2m høye og remonterer (gjenblomstrer) hele sommeren. Skjønner du at jeg googla i mars eller? Jada, jeg har googlet hvordan de skal plantes også;)

Og hvis jeg ikke får det til, så blander jeg slaven min inn i prosjektet – du vet, Antonio:

 

 

Er du en av de uinnvidde? Vet du ikke hvem Antonio er og føler deg en smule desperat nå? Det skjønner jeg veldig godt og kan glede deg med et nærmere bekjentskap ved å trykke HER

 

 

11 kommentarer

11 thoughts on “Tantepose lager hekk

 1. Du kan få kjøpe hekken min…plantehekken altså…den personlige er så saggete og hårete at den har null verdi.
  Sjekk ut hekken på bloggen nå 🙂

 2. Å dæven, som dere har jobba i påsken.. Dette blir bra vettu, hekk og fine roser :o)) Tar dere andre oppdrag, eller låner du bort Antonio til litt gravearbeid på min lille firkant, knis!!

 3. Geriatriks: Det er så opprørende når Ikea hopper over trepluggene!
  Jeg bygget nettopp et kjøkken fra nevnte butikk og der var det ikke hull til knotter! Man må finne ut hvor man vil ha knottene selv, ergo man må både tenke, måle og borre!
  Hekken din er både fattislig utstyrt og hengt. Typisk Sverige!

 4. Få så smått sånne assosiasjoner til serien De 2 gode naboer. Bortsett fra du bruker din kjære.
  PS.Får kjøpt gressfrø på plantasjen der du bor(sikkert)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.