Go’nok?

Categories Blogg

Go’nok meg her og Go’nok meg der! Herregud! Jeg ser det plastra over hele nettet! Hva er det? Det er sikkert no trendy greier som de kule får være med på… …

Sånne som meg, for jeg er nemlig det – de tingene jeg vil være. Jeg er kul nok, sexy nok, snill nok og ikke minst Go’nok. Rent bortsett fra at jeg ikke tror på det selv.

Ikke på harde møkka. Jeg har aldri trodd på det og jeg kommer ikke til å gjøre det med det første – selv om jeg vil. Snakk om oppgave? Tenk å føle seg Go’nok a? Den sitter langt inne. Er ikke det rart? At mange av oss gidder å bruke opp så mye energi på og ikke føle oss gode nok? Vi løper til og med rundt å påstår at vi føler oss mer enn bra nok uten og egentlig mene det. 

Bare det å ta seg en dusj er det reineste helvete – for meg, det er min greie. Når jeg skal dusje er det store farer på ferde! Den første svarte og lumske trusselen:  jeg kan få øye på kroppen min! Måtte alle greske guder forbarme seg over meg og dekke meg i Ambrosia (og gull?). Vel, det skjer ikke, tilbake til djevelen – eller meg selv i dusjen om du vil. Ok, jeg vet hvor speilet er, det kan jeg unngå – fokuser på veggen! Da er det bare å få full kontroll på hvitøyet. Se i taket? Ja, fin løsning. Se i taket og til nød, for å hvile øynene – litt på skrå, oppover… sånn. Pokker! Jeg må barbere leggene! OBS! FARE! Mage kan observeres! For ikke å snakke om føles hvis jeg bøyer meg feil! Leggen skal rakes uansett, så her er det bare å konsentrere seg på et helt nytt nivå: tunellsyn. Smøring av kropp? Overraskende enkelt – med nok dandering av håndklær blir Spenolen spredt utover i all hast. “For spener og jur” sto det på Spenolflasken før. Neste stopp klær. Kjapp rekkefølge, fast rekkefølge, en rekkefølge med minst mulig følelser og eksponering, man må ikke utsette hvitøyet for trakassering. Sånn, ferdig. Nei… 

Sminke – speilet må møtes allikevel. Ok, resten er tildekket, jeg takler to minutter med maling. 

Herlig, da er det bare å gå ut i verden og late som om jeg ikke bryr meg om hva andre synes om meg – en utbredt og trendy oppgave.

Det å være Go’nok har mange fasetter, mange skjebner og uttrykk. For meg starter det med det ytre – tidlig om morgenen når jeg våkner og kjenner at lårene mine gnisser mot hverandre. Ja? Jeg så helt tydelig at Kim Basingers lår hadde store mellomrom i 9 1/2 weeks en gang på 80-tallet. Der starter det, så kryper sakte men sikkert innover og møter de andre smilende djevlene i hodet mitt. Jeg kaster bort livet på det jeg kaller et I-lands problem uten sidestykke. Som så mange andre. Jeg ønsker ikke denne idiotien på noen – dette vil jeg ikke føre videre til mine barn eller andre for den saks skyld – denne syke “sannheten” om at vi ikke duger. Vi finner hver vår sannhet – den som passer oss best, så lenge vi kan være 100% sikker på at den drar oss langt nok ned i søla. Sannheten er jo at mine barn heller ikke føler seg gode nok – det ligger i folkesjela.

Da jeg ble spurt om å være hovedambassadør for Go’nok, sammen med mange andre, var jeg ikke i tvil om å takke ja og dette var min første tanke om hvorfor på egne veiene.

Go’nok jobber ut fra ideen om å spre seg selv så mye i sosiale medier, at vi kanskje alle til slutt kan føle oss gode nok. En super ide. Og når du nå etterhvert ser Go’nok logoen rundt omkring så husk: du blir vant til logoen, ikke nøy deg med det, ta inn budskapet – for din egen skyld. Jeg skal iallefall prøve det.

Jeg er ikke med i Go’nok for å stille et krav om å være det, men med en stor drøm om å få det til.

 

Go’nok/Diameta

Link til Go’noks FB-side her

 

  

 

 

 

3 kommentarer

3 thoughts on “Go’nok?

  1. Om det er noen trøst,har nok neppe kim basinger dette store mellomrom lengre.det er nok forsvunnet på lik linje med karrieristen hennes.Nå er hu nok bare husmor for ungene sine

  2. Hu er vel 50+ vel og husmor? Men om du sikter til dette som stod i nettavisen.(Går utifra du ikke sammenligner deg med blå lagune,brooke=19år) Så er jeg villig til på vedde på hu lyger.
    Hu har nok enten personlig trener,eller fått et strengt diett/workout program.
    En venn av meg sa engang, at alle som påstår de bare er naturlig fit,lyger.Spes i den bransjen der.
    Du får si som ene X’a min sa engang,skakke stole på speilet.Det lyger alltid,og legger til 10 år på alderen ,bare på pur F

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.